KU

Intressant att Centern och M inte tar fullt ansvar för hur dom hanterat informationen och varningarna från Säpo i Transportstyrelsen  2006 – 2014. Då var nämligen Annie Lööf och Catharina Elmsäter Svärdh (M)  på Transportstyrelsen  (Reinfeldt var statsminister) och hade ansvar för att ingen hemlig information fick läcka ut. Annie Lööf som fick varningssignaler hela den tiden från Säpo om riskerna med outsourcing och att hemlig information kan hamna i fel händer, struntade helt och hållet i det.

Sedan fick den här regeringen hela den här soppan i knät och började nysta i det, men utan att lämna ut information eftersom det ju kunde finnas risker med det. Här blir det spännande, för Annie Lööf inser ju att regeringen kommer att förstå hennes del i härvan, och då gör hon som hon brukar göra när det börjar brännas under fötterna:

Hon börjar gapa och skrika om att den här S- regeringen struntat i att informera om riskerna till Riksdagen och statsministern. Nu skulle ansvar krävas och ministrar avskedas. Tidningar och TV måste rapportera om vilken hemlig information som kunde sipprat ut. Här blir det verkligt intressant för hon påstår att hon är utbildad jurist. Vilken jurist skulle basunera ut hemlig information till TV och tidningar som alla tittare och läsare kan ta del av? Vilken jurist skulle struntat i Säpos försök att prata om riskerna?

Tyvärr ser Alliansen till att två av regeringens bästa ministrar måste gå. Anders Ygeman och Anna Johansson. ( C ) skickar Anna-Karin Hatt istället för Annie Lööf till KU för att svara på frågor. Anna-Karin slirar på sanningen enligt KU. Är det så konstigt egentligen? Under härvan har inte hennes namn framkommit en enda gång så informationen hon hade kanske inte var så god så att hon kunde återge den helt. Catharina Elmsäter Svärdh svarade i en intervju att hon visste ingenting och Reinfeld säger också att han inte fick någon information som dåvarande statsminister. Men Reinfeldt lovade i alla fall att infinna sig till KU förhör om han blev inkallad, vilket inte skedde. Ja, återigen så blev det lägligt att lägga sina egna tillkortakommande på någon annan. Börjar bli en vana hos Annie Lööf. Tänk så mycket hemlig information som kan ha läckt ut under 8 år med alliansen som dom slipper ta ansvar för. Hoppas att Ygeman och Johansson blir ministrar igen i en S-regering i höst.

Ris till Annie Lööf och Alliansen

Ros till regeringen, Ygeman och Johansson som tog ansvar för vad Reinfelds regering gjorde.