vilda västern

Rena vilda västern på marknaden med alla privata aktörer som delar upp minsta beställning av något köp mellan sig. En skruv här, en mutter där och minst ett halvårs väntetid.

I en fråga till Annie Lööf alldeles i början när hon blev partiledare om att det inte alltid fungerar så bra när det är många olika aktörer som ska vara inblandade så sa hon så här: Det handlar om att vinna eller försvinna! Alltså inte att ha kunskap, utan allt handlade om konkurrens mellan aktörerna. Det blir dyrt för oss skattebetalare när staten är beställare. Och det blir dyrt för oss konsumenter när vi själva drabbas av klåpare.

Vi vet hur det fungerar! Många ger sig ut för att ha kunskapen som efterfrågas och när det sedan visar sig i olika upphandlingar att det inte stämmer, så kostar det oss skattebetalare enorma summor när nya förhandlingar med nya aktörer ska göras, och överklagningar gör att allt drar ut på tiden. Den första aktören stämmer staten som köpt tjänsten av dom och kräver skadestånd fast det är dom själv som ljugit om sin kompetens, och vi får betala. Annie Lööf är ju som bekant motståndare till facket också. Därav vilda västern som vi alla drabbas av som privata konsumenter eller som skattebetalare!

Hon är nog den enda av partiledarna som öppet ogillar facket! Sedan gäller det ju alla högerpartier att dom vill ha privata aktörer överallt, och då efterfrågas inte heller kunskap. Då är det billig arbetskraft från andra länder som hämtas med katastrofala följder ibland. Speciellt vid byggen är det många dödsolyckor. SKAMLIGT.